Figyelem! Tekintettel arra, hogy a magyar kormány a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés érdekében 2020. március 17-től minden rendezvényt betiltott, a tilalom feloldásáig minden Nyitott Akadémia előadás elmarad vagy új időpontra kerül. Bővebb információ a Nyitott Akadémia jelenlegi működéséről itt.

Rejtett emlékeink nyomában

Út a valódi önmagunkhoz

Menis Yousry

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
Oldalszám:
240 oldal
ISBN kód:
9786155281143
Megjelenés éve:
2014
-35% 2940 Ft 1 910 Ft

Jelenleg nem rendelhető!

Ajánló

Magzatként és kisgyermekként még nem vagyunk képesek tudatosan értelmeznia minket ért fájdalmas élményeket, melyek így feldolgozatlan, tudattalanemlékekké válnak. Felnőttként ezért számos reakciónk a már rég tovatűntmúltra adott automatikus védekező reflex, ami viszont gyakran ellentétben álljelenlegi céljainkkal.

A könyv feltárja azokat a láthatatlan, ám igen erőteljes hatásokat, amelyekbefolyásolják a tetteinket, a múlthoz kötnek minket, ezáltal korlátoznak ajelenben. Egyszerű, de hatékony gyakorlatok segítségével azonosíthatjuk,hogyan kapcsolódnak mai tetteink a kora gyermekkori tapasztalatainkhoz,a szüleinkhez fűződő viszonyunkhoz, az előző nemzedékekéletéhez, a történelmünkhöz és a kultúránkhoz. Ráébredünk, miértteremtjük újra ugyanazokat a fájdalmas helyzeteket az életünkben,miközben épp az ellenkezőjén fáradozunk.

A feladatunk nem az, hogy mindenáron elengedjük a megtörténteket,inkább az, hogy együttérzéssel és elfogadással kezeljük a múltbanmegélt nehéz helyzeteket. Ez az átalakulás kulcsa − mert nincs elengedéselfogadás nélkül. A múlt elfogadása és az önmagunkkal való együttérzés felszabadítaz ismétlődő kudarcok alól. Többé már nem egy elérhetetlen ideálisvilág megteremtésén fáradozunk, hogy kompenzáljuk a múltban elszenvedettsérelmeket. E helyett megváltoztatjuk az önmagunkról kialakított képünket,hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk; azaz megtanulunk belső lényegünkkel,tudatosan a MOST-ban élni.

DR. MENIS YOUSRY: Világhírű egyiptomi születésű angolpszichoterapeuta. Korábban a brit Nemzeti EgészségügyiSzolgálatnál dolgozott vezető családterapeutaként,majd megalapította az Esszencia Folyamatokat,melynek trénereként világszerte több tízezer emberreldolgozott már együtt. Önfejlesztő kurzusainak résztvevőiegyüttérző, gyengéd légkörben dolgozzák fel amúltbeli életeseményeket és azok hatásait, egy immárelőremutató jövőkép kialakításán munkálkodva.