Figyelem! Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információk Megértettem!

Nyitott Akadémia

Eddig sok jót hallottam a Nyitott Akadémiáról, és gratulálok Önöknek, mert szükség van ilyesmire. A mostani, május 6-i programjukkal, pontosabban címével kapcsolatban viszont szeretném jelezni oppozíciómat, mivel a cím kissé hamis. "A megbetegítő lélek (civilizációs betegségek)" cím azért hibás, mert a lélek senkit sem betegít meg, a Lélek a tökéletes egészség kvinteszenciája. A Lélek által alkotott szellem interakciójaként létrejöhetnek diszfunkciók és irrelevanciák, és az inkompatibilitás jelenti magát a betegséget. A testi realitásban ez szomatizálódik, ezt tudjuk orvosilag diagnosztizálni, és a terápia egyik legjobb módja, ha felismerjük a pszichés, szellemi összefüggéseket, helyre tesszük azokat, és ekkor a Lélek ereje a szellemen keresztül a testet is megtisztítva visszaáll, minden funkciója, meggyógyul, megerősödik. Mindezeket 12 ezer grafológiai elemzés, több száz előző életi felidézés és tisztítás, a saját életeim 40 ezer éves felidézése alapján állítom. És mint a Lélekkutató Intézet (anno 1991) igazgatója mondom Önöknek, nagy tisztelettel, meghagyva a tévedés jogát.

Sz. P., Budapest

A Nyitott Akadémia sorozatot nagyon kedvelem, színvonalas építő jellegű klassz dolognak tartom, további sikereket ehhez a szép munkához!

Szépvölgyi Katalin, Nyergesújfalu - törzsvendég

Azért járok ide szívesen, mert itt lehetőségem van jobban megismerni azt az embert, akivel egész életemben együtt kell élnem - magamat.

Tóth Gabriella, marketing kommunikációs szakember, Budakalász - törzsvendég

Kezdetben Popper személyisége ösztönzött arra, hogy a magyar tömegközlekedési viszonyok között messziről - Balatonalmádiból - a hétvégéken egy-egy napra elzarándokoljak a Nyitott Akadémiákra. Ennek oka az volt, hogy korábban már minden megjelent könyvét elolvastam és kíváncsi voltam rá élőben. Nem csalódtam, annak ellenére, hogy történeteinek, anekdotáinak nagy részét ismerem. Élőben még érdekesebbek, még szuggesztívebbek a rendkívüli élettapasztalattal, bölcsességgel, humorral színezett előadásai. És ezen közben megismertem sok-sok más hasonlóan tehetséges, érdekes előadót. Elnézést, hogy nem sorolom fel őket, de hála Istennek sokan vannak és senkit sem szeretnék kihagyni. Minden rendezvényen kap az ember valami olyan töltést, ami a pillanatnyi intellektuális élményen túl ott dolgozik a fejében, szívében és segíti jobban megérteni a néha teljesen érthetetlennek tűnő világot. Hallgatva az előadásokat sokszor magára, vagy szüleire, gyerekeire, barátaira ismer az ember és azzal a kellemes érzéssel jön haza, hogy valamit megint felfedezett magából és másokból, a világból. Aki azt reméli, hogy itt kész recepteket kap, hogyan boldoguljon az életében, az csalódni fog, egyik előadó sem birtokosa a bölcsek kövének (vagy mégis?), viszont az embert, a világot nagyon sok nézőpontból láttatják, olykor ellent is mondanak egymásnak. Popper professzor valójában a kétely professzora is, és ez nagyon jó, mert nem ragad le valamely totális izmus hirdetésénél, mert ha valamiből túl sok van, vagy csak az van, és nem látunk, nem akarunk mást látni, akkor már bizonyosak lehetünk, hogy eltévedtünk. Az előadók közös vonása saját szakterületük mély ismeretén túl, hogy alázattal viszonyulnak a témához, a hallgatósághoz és ami talán a legfontosabb, hogy nagy szeretettel, lelkesedéssel adják át tudásuk, érzéseik egy-egy kis darabkáját, hogy aztán ezen gyöngyszemeket, mindenki saját maga illessze be gazdagodó világába. Tulajdonképpen sokszor eltöprengek azon, miért is vagyunk csak néhány százan ezeken a kurzusokon, vajon az emberek többségének minden világos, minden érthető, csak néhányan keressük az utat, a helyünket a világban? A Nyitott Akadémia kisugárzása ennél azért nagyobb, hiszen könyv formájában is hozzáférhető, bár a magam részéről akkora különbséget érzek az előadások és a könyvek között, mintha az élőzene hallgatása helyett a kottát nézegetném csupán. Szóval van valami többlet, amiért érdemes személyesen részt venni a Nyitott Akadémiákon, én Jo(ó) szívvel ajánlom minden útkereső embernek, de talán azoknak is, akik már úgy hiszik, az igaz utat meglelék.

Dr. Joó Antal, Balatonalmádi - törzsvendég

Az első alkalommal mikor itt jártam, kicsit késve érkeztem és egy hölgytől kérdeztem, hogy szabad-e mellette egy hely: természetesen - válaszolta, bárkinek van itt még egy szabad hely. S ezt azóta így érzem: a Nyitott Akadémián mindenkinek van még egy szabad hely, mindenkinek helye van itt. Nagyszerű lehetőség a töltekezésre, s a szó nemes értelmében: a kikapcsolódásra is. Úgy érzem itt visszakapok valamit magamból.

Stefanidesz Erzsébet, Budapest - törzsvendég

Kényelmetlenebb, mint egy mozi, de izgalmasabb. Azért volt amikor hiányzott a pattogatott kukorica.

Gazdag-Győri Szilvia, Budapest

A Nyitott Akadémia segítséget nyújt nekem abban, hogy ne feledkezzem meg az igazán lényeges dolgokról és állandóan figyelemmel és viszonylagos tudatosságban élhessek.

Bíró Helga, Budapest

Minden Nyitott Akadémia előtt alig várom, hogy már eljöjjön a nagy nap! Nyíltság, őszinteség, szembenézés önmagammal, a problémáim megoldásában támogatottság, jó hangulat, nyitottság, ezt mind adja a kurzus! Sose legyen vége ennek az előadás-sorozatnak!

Bohusné Ujj Erika, Oroszlány

Minden előadás rólunk, emberekről szól, hétköznapi problémáinkról. Mindig is nyitott, érzékeny voltam, de ezek az előadások megtanítottak arra, hogy mindannyian mások vagyunk, másképpen gondolkozunk és minden-kinek igaza van. Toleránsabbá, megértőbbé váltam. A meghívott előadók nem csak hivatásuk legjobb szakemberei, de nyitott, érző emberek. Igazán élvezetesek ezek az előadások. Ami ezek mögött van, az mind a szervezők remek munkája, amiért köszönet és hála nekik.

Hajnal Györgyi, Budapest - törzsvendég

A Nyitott Akadémia előadásai számomra feltöltődés, segítség az élet dolgainak feldolgozásában, az önmegismerésben, olyan előadókkal való "együttlélegzés", akik fantasztikus egyéniségek.

Gábor Zsuzsa

Rövid életünk során esélytelen mindazt a tapasztalatot és tudást összegyűjteni, amihez itt hozzájutunk. Az előadók nagy részét ismerve megéri néhány hétvégét feláldozni.

Biri Judit, Budapest

A Nyitott Akadémián elhangzottak, az előadások, kérdések, válaszok, kétkedések, keresgélések, az esendőség, az itteni hangulat, a légkör, az együttlét mind-mind támpontok az élet dolgainak jobb értéséhez, jobb, emberibb kezeléséhez. Otthon és azon kívül.

Varga Júlia, Budapest

Csodálatos előadókat hívtak. Emberközeli témákat dolgoznak fel. Köszönöm. Nagy élmény.

Vágner Ilona

A Nyitott Akadémia egyéni sorskérdésekre tiszta értékrendű válaszok, megoldások lehetőségeit segít felismerni. A létezéshez méltó önismeretünk fontos alapjai.

Heiszman László, Emőd - törzsvendég

Üdítő útmutató ez a nap önmagamhoz. Ünnep keletkezett. Feltöltődtem s talán ezután a hétköznapok is ünnepibbek lesznek.

Szalay Katalin

Szakmai munkám során fontos számomra önmagam megismerése, személyiségem folyamatos fejlesztése. Fontos az, hogy rádöbbenek a saját hibáimra és egyúttal útmutatást, iránytűt is kapok ezek megoldására, a továbblépésre.

Csulik János, Oroszlány

Az eddigi előadásokon részt vettem, ezért sokat sikerült változnom, nyitottabb, kiegyensúlyozottabb lettem. Rálátásom a világra szélesebb lett. Ezúton is köszönöm az előadóknak és a szervezőknek.

Laurinyecz Ágnes, Csorvás

A Nyitott Akadémia a mai rohanó világunkban az értelem és a nyugalom csendes - olykor mindennél hangosabb - kis szigete. Az előadások legfontosabb üzenete számomra, hogy: gondolataimmal nem vagyok egyedül.

Miznova Natasa, Budapest

Mindig örülök, ha a tanulmányaim során szerzett ismereteket leporolhatom, régi ismerősként de újabb kiegészítésekkel bővíthetem számukat. Nap mint nap segítenek az itt hallottak abban is, hogy a munkámban meg tudjak újulni, legyen erőm új utakat is keresni akár. Köszönöm ezt a lehetőséget.

Kovács Mária, Budapest - gyógypedagógus

Nekem a Nyitott Akadémia évek óta egy ünnepnap, ahol feltöltődöm pozitív energiákkal, gondolatokkal... Sokat köszönhetek a Nyitott Akadémiának, mert segített a számomra megfelelő útra lelni, eligazodni a világban, a problémáim feltárásában és kezelésében, önmagam megtalálásában, mások megértésében, segítésében, hogy teljesebb életet élhessek, mert már tudom, hogy rajtunk múlik hogyan élünk.

Almann Erzsébet, Budapest

Rendszeresen látogatom a Nyitott Akadémiát, de mindig más, mindig tud adni valami pluszt, amit magammal vihetek a következő előadásig. Csodálatos előadásokat hallottam eddig, egy új világot nyitott számomra. Magamban.

Bakonyi Katalin, Budapest

Régóta tudok a Nyitott Akadémiáról, de ma voltam itt először. Nagyon tetszett minden, még többet kaptam, mint amire számítottam! Nagy szükség van erre, hiszen nincsen olyan ember, akinek ne volna az élet dolgaival kapcsolatban kérdése, problémája. Ilyenkor jól jön, ha felkészült, kiváló szakemberek véleményét ismerhetjük meg. Carla Galli előadása különösen sok fontos dologra rávilágított.

Ábrahám Edit, színésznő (Barátok közt)

A Nyitott Akadémia folyamatos látogatása során, olyan kérdésekre is választ kaptam többek között, amik mélyen bennem éltek és sokszor nem is tudtam megfogalmazni.

Takaró Béla, Szentendre - törzsvendég
Ügyfélszolgálat