Tekintettel arra, hogy a magyar kormány a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés érdekében 2020. március 17-től minden rendezvényt betiltott, a tilalom feloldásáig minden Nyitott Akadémia előadás elmarad vagy új időpontra kerül. Bővebb információ a Nyitott Akadémia jelenlegi működéséről itt.
Vekerdy Tamás

Jól szeretni
Tudod-e, hogy milyen a gyereked?

10. december

Részletek

A rendezvény elmarad!

Ismertető

A neves gyermekpszichológus Jól szeretni című előadását az ország minden pontján vastapssal köszöni meg a közönség, hiszen igazi kincsesbányát jelent a szülők, pedagógusok, lélektan iránt érdeklődők számára. A nevelés számos területét érinti, a Tanár Úrtól megszokott bölcsességgel, széleskörű tájékozottsággal, lebilincselő stílussal és fergeteges humorral. Középpontjában azonban egyetlen alapkérdés áll: miként tudnánk igazán jól szeretni?

Kevés szülő van, aki szíve mélyén ne a legjobbat kívánná gyermekének, sokan mégis keserűen emlékeznek vissza a felcseperedés éveire, mert úgy érzik: szüleik számos dolgot elrontottak, nem értették meg őket, hibás döntéseket hoztak – jót akartak, de rosszul szerettek.

Bár elképzelhetetlen, hogy szülőként ne kövessünk el hibákat, az már reális célkitűzés lehet, hogy szeretetünk minden tévedésünkön, gyöngeségünkön átragyogjon, a nehézségek idején is eltéphetetlen köteléket jelentsen közöttünk, egyszersmind biztonságos menedéket gyerekeink számára. Ehhez azonban meg kell tanulnunk jól szeretni - úgy, hogy az nekünk és gyerekeinknek is jó legyen.

Ha ez sikerül, az ezerszeresen hálálja meg magát. Minket lényegesen nyugodtabbá és elégedettebbé tesz, gyermekeinknek pedig olyan bázist ad, ahonnan a lehető legmesszebbre tudnak elrugaszkodni, s ahova a legnagyobb szeretettel térnek vissza. Jól szeretni annyi, mint jól élni – önmagunkkal és egymással. A legfontosabb lecke, amit megtanulhatunk.