Online előadás
Almási Kitti

Ki vagy Te?
Elvárások szorításában - megfelelés vagy önazonosság?

18. szeptember

Hosszas mérlegelés után, előadónkkal egyetértésben úgy döntöttünk, hogy Dr. Almási Kitti szeptember 18-i budapesti előadását csak online közvetítés formájában tartjuk meg

Amikor csak lehet, a jelenlegi körülmények között is az élő rendezvényeket választjuk, de a Lurdy ház nagytermének adottságai (a terem nem elég jó szellőzésű, és nem biztosítható a nézők között a szükséges távolság sem) nem teszik lehetővé, hogy a növekvő Covid esetszámok mellett is biztonságosan lehessen együtt sok száz fő. Nagyon szerettünk volna személyesen is találkozni Veletek, de a józan ész azt diktálja, hogy ne kockáztassuk az egészségeteket (és a magunk egészségét sem) olyan körülmények között, amelyek nem koronavírusos időkre lettek kitalálva. 

Péntek este ezért egy zárt csatornán, online közvetítjük az előadást mindazok számára, akik jegyet vettek rá. Ehhez nincs semmi további teendőd, a megtekintéshez a linket a csütörtöki nap folyamán fogjuk kiküldeni Neked. Amennyiben nem szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, kérjük, kosárazonosítód feltüntetésével jelezd nekünk, az ugyfelszolgalat@nyitottakademia.hu e-mail címen, és ez esetben visszafizetjük a jegy árát.

Részletek

Eredeti dátum: 2020. május 11. 18:00

Az előadásra a már megváltott jegyek minden további teendő nélkül érvényesek. Amennyiben az új időpont nem megfelelő számodra, a jegyek árát visszatérítjük, az alábbiak szerint:

a) Ha a jegye(i)det online vásároltad a nyitottakademia.hu oldalon, a kosárazonosítót is feltüntetve írj nekünk egy e-mailt az ugyfelszolgalat@nyitottakademia.hu e-mail címre, mi pedig gondoskodunk a jegy(ek) árának visszafizetéséről, vagy

b) Ha a jegye(i)det személyesen a jegypénztárban vagy jegyirodában vásároltad, az(oka)t csak személyesen tudod visszaváltani a vásárlás helyszínén.

Jegyrendelés lezárva.

Ismertető

Tudatos törekvéseink mellett egy sor olyan belső szabály irányít minket, amelyek létezésével talán nem is vagyunk tisztában, mert ezek mások sugalmazott vagy vélt elvárásai alapján épültek fel bennünk.

Így kell kinéznem, ha azt szeretném, hogy… Illik úgy viselkednem, mintha… Nem láthatják meg rajtam, hogy… Mit szólnának, ha tudnák… Ha érvényesülni akarok, akkor… Jobb a békesség, szóval…

A másoknak való megfelelés vágyában folyamatosan figyelünk és találgatunk, mik lehetnek a többiek elvárásai, és gyakran önmagunknak sem valljuk be, mennyire igyekszünk ezeknek eleget tenni. Az így kialakított viselkedésminták egy idő után annyira beépülnek, hogy már a sajátunknak érezzük őket, csak sokszor nem értjük, miért érezzük magunkat olyan rosszul a bőrünkben.

A munkám során azt tapasztalom, hogy legtöbbször nem azzal foglalkozunk, milyenek vagyunk valójában, vagy szívünk mélyén milyenek szeretnénk lenni, hanem azzal, hogy milyennek kell(ene) lennünk mások szerint. Mivel nem remeteként élünk, természetesen figyelembe kell vennünk a körülöttünk élő embereket, ám ha rossz helyre tesszük a fókuszt, örökös igazodásra, ebből fakadóan pedig állandó csalódottságra és elégedetlenségre kárhoztatjuk magunkat.

Feltetted már magadnak a kérdést: ki lennél Te, ha nem mindig mások elvárásai szerint élnél? Ha nem sóvárognál annyira a külső visszaigazolásra, hanem felfedezhetnéd és így az lehetnél, aki valójában vagy? Ha nem áldoznád fel a megfelelés oltárán az önazonosságodat? Van-e még olyan pillanat, amikor tudod, érzed, ki vagy Te?