Tekintettel arra, hogy a magyar kormány a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés érdekében 2020. március 17-től minden rendezvényt betiltott, a tilalom feloldásáig minden Nyitott Akadémia előadás elmarad vagy új időpontra kerül. Bővebb információ a Nyitott Akadémia jelenlegi működéséről itt.
Rambala Éva

Erőszakmentes kommunikációs tréning

04. október
Fontos tudnivalók a rendezvényeken való részvételhez:
 • A járványügyi helyzetre való tekintettel a Nyitott Akadémia összes rendezvényén a maszk szabályos viselése végig kötelező.
 • Minden helyszínen a belépésnél érintésmentes lázmérés történik, és a kézfertőtlenítés lehetősége biztosított.

Amennyiben nem érzed jól magad, vagy lázat észlelsz, kérjük, saját és mások egészsége érdekében maradj otthon.

Részletek

 • Dátum:

  2020. október 4., vasárnap

 • Helyszín:

  BUDAPEST

  Nyitott Akadémia Központ - 1122 Budapest, Széll Kálmán tér 21. (első emelet)

 • 419rambala_eva.gif

  9:00

  Rambala Éva

  erőszakmentes kommunikációs tréner

  Bővebb információ a szerzőről…

  Erőszakmentes kommunikációs tréning

Eredeti dátum: 2020. április 4. 09:00

Az eredeti dátumra megvásárolt jegyek minden további teendő nélkül érvényesek az új időpontra. Amennyiben az új időpont nem megfelelő, kérjük, hogy

a) amennyiben a jegye(i)det nálunk vásároltad, a kosárazonosítót is feltüntetve írj nekünk egy e-mailt az ugyfelszolgalat@nyitottakademia.hu e-mail címre, mi pedig gondoskodunk a jegy(ek) árának visszafizetéséről, vagy

b) ha a jegye(i)det partner jegyirodánál vásároltad, akkor a visszaváltás kapcsán érdeklődj náluk.

A jegyek a veszélyhelyzet feloldását követő 30 napon belül válthatók vissza, ezt követően erre nincs mód. Ez idő alatt a helyeket folyamatosan szabadítjuk fel, így ha érdeklődsz az előadás után, érdemes ebben az időszakban többször is visszalátogatni, de a felszabaduló helyekről a Facebook oldalunkon létrehozott eseményben is hírt fogunk adni.

TELTHÁZ!

Ismertető

Neked szól:

Ha önmagad vagy a másik kritizálása nélkül szeretnél őszinte lenni.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan gondoskodj saját jólétedről miközben másokra is odafigyelsz.

Olyan készségek megtanulására lesz lehetőséged, melyek segítségével a konfliktusok nem valami elkerülendő rossz dolgok lesznek, hanem nagyszerű lehetőségek a fejlődésre, egymás mélyebb megértésére és a mindenki számára egyformán megfelelő megoldások megtalálására.

Főbb témakörök:

 • Hogyan alakítsuk ki és ápoljuk azon szándékunkat, hogy mindenki szükségletei kielégüljenek, önmagunkat is beleértve? Ezzel nyertes-nyertes viszonyokat teremtsünk.
 • Hogyan legyünk őszinték nehéz helyzetekben, kritizálás nélkül? (Megfigyelés, érzés, szükséglet, kérés)
 • Empatikus hallgatás, avagy hogyan halljuk meg, mi lakozik a másik ember szívében, függetlenül attól, hogyan fejezi ki magát.
 • Az empátiát blokkoló tényezők.
 • Hogyan halljunk meg bántó üzeneteket.
 • A köszönet és hála szavakkal történő kifejezésének módja és fontossága.

A programon résztvevőknek saját konfliktusaik békés rendezésére is lehetőségük lesz.

Várható eredmény:

Eredményesebben keresed majd a mindenki számára egyformán kielégítő megoldásokat, még olyan helyzetekben is, amikor a múltban ilyenre nem is gondoltál volna. Képes leszel a konfliktus helyzetekben egyértelműen és lényegre törően kifejezni magad, s az empatikus gondolkodásmódot és nyelvezetet használva újfajta megoldási stratégiákat kezdesz meglátni és javasolni, ami ellenállás helyett együttműködésre készteti a társad.

Az Erőszakmentes kommunikáció (EMK) szemléletmódjának megtanulásával:

 • Elsajátíthatsz egy kifejezésmódot, melynek alkalmazásával úgy veheted figyelembe családtagjaid, barátaid, vagy főnököd igényeit, hogy közben a saját jólétedért is kiállsz.
 • Megtanulhatod, hogyan alakítsd párkapcsolati, szülő-gyermek és munkahelyi konfliktusaid békés párbeszéddé.
 • Az empátia gyógyító erejét megtapasztalva új megvilágításban láthatod kapcsolataid, képes leszel felismerni az önmagad és mások érzelmeit kiváltó szükségleteket. Ennek ismeretében sokkal könnyebben fogod a konfliktusaidat rendezni.
 • A tréningen tapasztaltak segítenek abban, hogy kölcsönösen megértő és támogató kapcsolatokat építs ki a környezeteddel. Így szakíthatsz a dühbe és depresszióba torkolló gondolkodásmóddal, és a teremtő erődet az életet szolgáló fejlődés útjára terelheted.

Ajánlott irodalom:

Marshall Rosenberg: A szavak ablakok, vagy falak
Bagdy-Böjte-Bishop-Rambala: Hidak egymáshoz - Empátia, kommunikáció, konfliktuskezelés

A képzést vezeti: Rambala Éva, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner