Geréb Ágnes és Herner Dorka szülész-nőgyógyász, független bába, pszichológus | pszichológus, coach

Geréb Ágnes

Szülész-nőgyógyász, független bába és pszichológus

Szakmai életútja a háborítatlan szülés magyarországi megvalósításáról szól. Négy gyermeket szült, ötöt nevelt, eddig tizenegy unokája született.

Herner Dorka

Pszichológus, coach

Sosem gondoltam, hogy használni fogom a pszichológia diplomámat, miután az egyetem elején a tévéműsor készítés magával ragadott. Két évtizedig a szerkesztés (Kepes András vagy épp Al Ghaoui Hesna) mellett voltam újságíró (legtovább a Nők Lapjában), lett saját ötletből saját tévéműsorom, online videósorozatokat is készítettem. Ezek első ránézésre nagyon távoliak az eredeti szakmámtól, valahol mégis mindig ugyanazt csináltam: merek megnyílni, meglátni és megkérdezni vagy épp csöndben maradni. Ezzel sokszor vagyok biztonsága érzések, vágyak, gondolatok vagy akár műsorszerkezetek születésének – tehát bármit is dolgozom, lényegében pszichológus és coach vagyok. És nagyon nem mellesleg öt gyermek anyukája.

Eddig egy könyvem jelent meg Gyerekes gondolatok - önismereti egypercesek szülőknek címmel, melyben másfél évtizednyi anyai tapasztalatomat szűrtem át pszichológus mivoltomon.

Életem egyik legizgalmasabb belső utazása volt az anyukámmal (Geréb Ágnes) közös TED előadásunkra hónapokig közösen készülni - ebből 17 perc alább látható:

https://www.ted.com/talks/agnes_gereb_and_dorka_herner_what_do_we_bring_and_what_do_we_carry_the_fate_of_our_models?language=hu