Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta

Nincs két egyforma ember, és nincs két egyforma párkapcsolat sem. A kapcsolat működtetésének mégis vannak olyan módjai, amelyek igazoltan hatékonyak, sikerre vezetőek, és vannak olyanok is, amelyek előre belátható módon a kapcsolat kiüresedéséhez, felbomlásához vezetnek. Ezeket a különböző kapcsolatműködtetési módokat kutatom és tanítom itthon.

Eredetileg teológiai tanulmányokat folytattam, erre épültek rá szociális magatartástudományi (T. H. Friedensau, Németország), valamint pár- és családterápiás (Magyar Családterápiás Egyesület) tanulmányaim. PhD értekezésemben (Károli Gáspár Egyetem) a lelkigondozás és a pszichoterápia határkérdéseit vizsgáltam a párterápiás munkában.

Jó érzéssel tölt el, hogy megalkothattam Magyarország első empirikusan igazolt hatékonyságú párkapcsolati tréningjét (Gyűrű-kúra) és részt vehettem a családi életre nevelés kerettantervének összeállításában (Népesedési Kerekasztal). Megtisztelő számomra, hogy sok külföldi képzésen, konferencián, táborban és tréningen vehetek részt előadóként.

Munkámhoz nemcsak a tanulmányaimból és a párokkal szerzett terápiás tapasztalatokból merítek erőt és ihletet, hanem a saját házasságomból és családomból is. Dórival közel húsz éve élünk stabil, vitális házasságban. Együtt neveljük két tinédzser gyermekünket, Viktort és Boglárkát.


Dr. Mihalec Gábor legújabb könyvei

Megcsalás nélkül

Mihalec Gábor

Gyűrű-kúra

Mihalec Gábor