Felhívjuk figyelmedet ünnepi nyitva tartásunkra: Irodánk december 22-től január 8-ig zárva tart. Január 8-tól a megszokott nyitva tartási idő szerint várunk!
Ha karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 18-én éjfélig várjuk a megrendelésedet, amelyet a GLS futárszolgálat legkésőbb december 21-én kiszállít.

Mit kezdjünk az akaratossággal?

A Nyitott Akadémia online élő adásának harmadik vendége Deliága Éva gyermekpszichológus volt, a tavaly év végén megjelent Mit kezdjünk az akaratossággal? című könyv egyik szerzője. A szakember gyakorlatias szemléletű könyvében azzal foglalkozik, hogy miként lehet empatikusan, szelíden, ugyanakkor hatékonyan kezelni az esetleg a dackorszakon is túlnyúló, óvodás- és kisiskoláskorban megnyilvánuló akaratosságot, hisztit, követelőzést. Nem akarunk folyton kiabálni, végképp nem akarjuk bántani a gyereket, de nem akarunk tehetetlenül engedni sem olyan helyzetekben, amikor ez nem szolgálja sem a gyerek, sem a szülőét, sem a család érdekét. Mi mást tehetünk, milyen eszközeink vannak még? Deliága Éva erre és számos más kérdésre is igyekezett választ adni érdekes, sodró lendületű előadásában.

Lemaradtál róla? Most megnézheted!